torsdag 6. mai 2010

Selma Lagerlöf nøyde seg ikke med forfatteriet, hun var også en kløpper til å bake. Småkaker med rips og kokos anbefales!


25 småkaker  Kakene bakes i former.

Mørdeig: 200 g smør + 0,5 dl sukker + 4,5 dl hvetemel
Fyll: 2–3 dl ripsbær
Topping: 50 g smør + 200 g kokosflarn + 2 egg + 1,5 dl sukker
    Sett ovnen på 175 grader. Lag mørdeigen, smør formene og trykk deigen ut i dem. Smelt smøret til toppingen og bland i de øvrige ingrediensene. Fordel ripsbærene i formene og topp det hele med kokosblandingen. Stekes i 15–20 minutter midt i ovnen.

    Kilde: "En doft av Mårbacka", Fransson og Olsson, Mårbackastiftelsen, Sunne 2006 


    Kan du ikke bake? Gjør som meg og dra til Mårbacka, Selma Lagerlöfs storslagne hjem i Värmland. Der serveres føde for alle sanser!   Les om Mårbacka     Vis kart


    Fikse former og andre søte fristelser observert på Mårbacka.



      MER SØTT: Mos bær  LITTERÆRT: Rakkeren Robin Hood  
    Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

    AKKURAT NÅ...

    ... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
    – plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

    FØLG FIES NOTISER

    Fies notiser på Facebook
    Fies notiser på Twitter
    og endelig på Blogglisten