torsdag 6. mai 2010
17:49 |
Lagt inn av
Fies notiser
Selma Lagerlöf nøyde seg ikke med forfatteriet, hun var også en kløpper til å bake. Småkaker med rips og kokos anbefales!
25 småkaker Kakene bakes i former.
Mørdeig: 200 g smør + 0,5 dl sukker + 4,5 dl hvetemel
Fyll: 2–3 dl ripsbær
Topping: 50 g smør + 200 g kokosflarn + 2 egg + 1,5 dl sukker
25 småkaker Kakene bakes i former.
Mørdeig: 200 g smør + 0,5 dl sukker + 4,5 dl hvetemel
Fyll: 2–3 dl ripsbær
Topping: 50 g smør + 200 g kokosflarn + 2 egg + 1,5 dl sukker
Sett ovnen på 175 grader. Lag mørdeigen, smør formene og trykk deigen ut i dem. Smelt smøret til toppingen og bland i de øvrige ingrediensene. Fordel ripsbærene i formene og topp det hele med kokosblandingen. Stekes i 15–20 minutter midt i ovnen.
Kilde: "En doft av Mårbacka", Fransson og Olsson, Mårbackastiftelsen, Sunne 2006
Kan du ikke bake? Gjør som meg og dra til Mårbacka, Selma Lagerlöfs storslagne hjem i Värmland. Der serveres føde for alle sanser! Les om Mårbacka Vis kart
Fikse former og andre søte fristelser observert på Mårbacka.
Kilde: "En doft av Mårbacka", Fransson og Olsson, Mårbackastiftelsen, Sunne 2006
Kan du ikke bake? Gjør som meg og dra til Mårbacka, Selma Lagerlöfs storslagne hjem i Värmland. Der serveres føde for alle sanser! Les om Mårbacka Vis kart
Fikse former og andre søte fristelser observert på Mårbacka.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)
AKKURAT NÅ...
... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.
1 kommentarer:
Dejjjliiig