tirsdag 13. juli 2010
Når man drukner i modne bær, er strategien å mose dem til smoothie eller kald suppe – det er omtrent samme saken.


1) Mos bærene, her: 1/4 kg jordbær.
2) Tilsett litt honning, sirup eller som her: 1/2 dl sukkerlake.
3) Klem gjerne i saften av 1/4 sitron.
4) Ha i noen isbiter, også litt vann om mosen er for tykk.

Server: Hell i glass for smoothie-stilen, la isen tine og ha i skåler for kald suppe.

En klatt pisket creme frech midt i suppa ser veldig proft ut, godt er det også.

Mos-is: Moste bær må brukes fluksens. Blir det for mye? Frys den til is, det får man aldri nok av! Pass på at mosen er søt nok først. 

Rør i isen hver time mens den fryser inn for sorbet-variant. Sett den i kjøleskapet minst 1/2 time før servering.


Sukkerlake: Smart å ha når bærsesongen er på sitt høyeste, og veldig nostalgisk.

Lages av 1 del vann + 1 del sukker, kok opp og avkjøl. Fyll på glass og sett i kjøleskapet.

Vinterbombe: Orker du ikke mer friske bær? Putt dem i fryseren som de er.

Til vinteren lages energibomber av frosne bær på akkurat samme måte.





  ANNET SUNT:  Sjusoverens startpakke  GODT:  Selmas ripskaker  


4 kommentarer:

Unknown sa...

d så godt ut! :D hilsen Malene og Hain :)

Per Øivind sa...

Dokker må no komme og smake!

Fies notiser sa...

Har man sett på makan – Malene og Hain på jordbærslag i Per Øivinds hage :)
PS: Det er Polka, må vite, etterkommere fra Kjerstad...

Unknown sa...

Ja e jordbæran borte en dag, så vet dåkker kem tyvan e :)

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten