søndag 10. oktober 2010
En rosa drøm av skummende tyttebær lages helst på frossenvare. Når magen sier stopp, brukes restene til annet snadder. 


Mulig det er helligbrøde, men trollkrem på frysetøy gir helere bær i kremen og – jupp – minst like vidunderlig som originalen.

Trollkrem: 2–3 dl tyttebær frysetøy (se nedenfor), 1–2 eggehviter og 1–2 ts vaniljesukker.
1) La frysetøyet halvtine, bærene skal fortsatt være lett frosset slik at de ikke safter seg.
2) Ha alt i en bolle og kjør mikseren til kremen er stiv og volumiøs.
3) Serveres straks, med eller uten vafler.

Frysetøy: Søtes etter smak, begynn med 1 dl sukker per 3 dl tyttebær. Rør med sleiv, ikke knus bærene for mye og la stå litt før frysing.

Ingen bær? Sjekk kjøpmannens frysedisk.

Fikk du for mye trollkrem? Da blir det is eller kaker.

Trolltopp-is: Legg smørpapir i en vid boks og sett passelige porsjonstopper av trollkrem på papiret. Dekk til og frys.

Troll-kaker: 5 dl trollkrem, 1 eggeplomme med 2 ss olje, 1/2 dl hvetemel med 1/2 ts bakepuler.
1) Vend forsiktig inn i trollkremen først det våte, så det tørre.
2) Fyll i porsjonsformer eller liten panne og stek ved 175 grader i 12-15 minutter, midt i ovnen.
3) Spis lunken eller avkjølt, søtmonser kan toppe med melis.

  ANNET MATNYTTIG: Epleplukker HØSTSLIG: Meitemarkregn  


3 kommentarer:

Thelma Louise sa...

det så veeeldig godt ut.:-) minnet først om guff som du får på isen i danmark:-)

ja kjøp uv filter og ha de på .:-) flaks for meg at jeg hadde det..klønete å miste det i asfalten men det er fort gjort.:-)

Therese sa...

Mmm, det ser fristende ut!!

Takk for koselig tilbakemelding på "teppene" min :O) Flott at du la igjen en hilsen, så fant jeg frem til deg også.
Ha en fin fin søndagskveld.

Thomas sa...

trolltopp-isen var veldig frisk og god :)

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten