fredag 17. desember 2010
I disse festglade tider, er det greit å vite at dansefoten forteller hvem vi virkelig er. Det ante meg.

Dans er en viktig indikator når vi velger partner og venner, så legg deg avsløringene fra seriøs forskning på minnet:

Den utadvente beveger kroppen rundt de andre på dansegulvet, ofte med overdrevne bevegelser av hode og armer. Rockemusikk kan utløse hemningsløs headbanging.

Den nevrotiske danser med små bevegelser i hender og føtter, skarpt og rykkende, men kommer muligens ut av skallet når rockemusikken dundrer.

Den føyelige er myk og medgjørlig i sin dans og flytter seg fra side til side over gulvet med svingende armbevegelser. Dansen blir riktig tillitsfull til latinske rytmer.

Den fordomsfrie gjør rytmiske opp-og-ned-bevegelser på stedet, uten å flytte seg noe særlig rundt omkring. Tecknomusikk får fram påfallende beinbevegelser.

Den pliktoppfyllende bruker helst hele dansegulvet og svinger armene mer enn andre. Til teknomusikk svinses det mindre omkring og bevegelsene blir rykkende.

Dermed er det fritt fram å:
A) avsløre hele bøtteballetten, eller
B) tilsnike seg ønsket egenskap

Da tar vi oss en svingom, hæ?

Kilder: Dr. Geoff Luck ved universitetet i Jyväskylä, Finland og Dr. Peter Lovatt ved universitetet i Hertfordshire, England, referert på care2.com. Foto: iStockphoto

Likte du denne notisen? Da liker du kanskje også:


3 kommentarer:

Leonora sa...

Stilig!
Vet ikke helt hvor jeg hører hjemme her jeg, men tekno er iallefall ikke min stil. Kommer vel kanskje av alderen :-) Ha en fin helg!

Snuskebassa sa...

...jeg har bevegelsesvegring, hva dans angår. Hjernen min tolker musikken på en slik måte at kroppen min liksom ikke helt følger dansens tenkte rytme. Jeg er vel litt nevrotisk jeg da..?
Lettere spastisk :-))

GundaM sa...

hihi, så lystelig lesning da men det står ingenting om den "stive"...får bestandig høre jeg må slappe mere av når ejg danser, hmm men jeg elsker tecno og hip hop da-da er det jo bare å jumpe around ;)

ha fin fin lørdagskveld !

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten