torsdag 16. desember 2010
Klipp remser av gammel trikot, finn fram pinner og strikk et par grytekluter som duger, passelig tykk og trendy resirkulert. 


Mål: Mine kluter måler 20 x 20 cm.
Materialer: Beregn omkring 300 gram trikotstoff til et par, gamle T-skjorter og stretchlaken er ypperlig.
Redskaper: Strikkepinner nr. 8 (i glatt metall), 4 og 7 mm heklenål og gjerne et plaster på høyre pekefinger (trikoten lugger seg godt fast i pinnen).
Klipping: Klipp trikoten i 2–2,5 cm brede remser, prøv deg fram til passelig tykkelse (se også klippetips nederst).
Strikking: Legg opp 20 masker. Strikk rett fram og tilbake, men ta alltid 1. maske løst av som om den skulle strikkes vrang, dette gir perfekt kant. Fell av når lengden tilsvarer bredden.
Hempe: Fortsett med å hekle 15 luftmasker med den tykkeste heklenålen. Fest til en hempe i hjørnet med 1 kjedemaske. Kutt trikotremsen 10–15 cm lang.
Trådfeste: Klipp trikotendene i en spiss og fest ved å veve dem inn i strikketøyet. Bruk den tynneste heklenålen til dette.
NB: Trikotremsen klippes med strikkingen i stoffet på langs.

Sånn klippes trikoten:

Vask, tørk og stryk stoffet. Renklipp det eventuelt for sømmer, knapphull og lignende. Klipp en prøve og bestem hvor bred remsen skal være.

Mål og tegn opp klippelinjer på stoffet med avstand dobbelt så bred som de ferdige remsene. Pass på at du markerer i riktig retning på stoffet!


Klipp langs alle linjene fra samme side i stoffet, men stopp før du klipper igjennom i den andre siden av stoffet.

Stoffet har nå lange frynser, dobbel så brede som remsene skal bli.Del frynsene til remsene i riktig bredde ved å klippe fra den andre siden, langs midten av hver frynse, men stopp også her før du klipper tvers gjennom.

Nå får du en lang, sammenhengende stoffremse.Skråklipp alle hjørnene.

Nøst remsen løst opp etter hvert.
Har du ingen gammel trikot å avse? Da kan du strikke gryteklutene med 2–4 tråder bomullsgarn.

Likte du denne notisen? Da liker du kanskje også: 


8 kommentarer:

Anonym sa...

Så lurt! Slike skal jeg lage :).
Godt å kunne nytte gammelt til gjenbruk. Har også tenkt med meg selv at jeg skal bli flinkere å ta av knapper når klær ikke brukes mere. Kan være greit å ha liggende når man strikker, ellers må man gå å kjøpe når det trengs. Husker da vi var barn at mamma brukte å gjøre det, og knapper var spennende å leke med :). I tillegg tok hun av glidelåsene :).
Klem og god helg :)

Leonora sa...

Så smart, dette skal jeg jammen prøve på! Greit med litt gjenbruk av ting som avsolutt ikke kan brukes lenger :-) Tusen takk for tips og oppskrift!

Anonym sa...

Kjempesmart!

Det vil jeg også prøve :-)

Er gensere som dette egnet?
Isåfall hvordan er det best å klippe dem opp?
http://farm2.static.flickr.com/1136/4734003865_b7af40b4b8_m.jpg

Hanne sa...

Veldig fine, og ikke minst dugelige grytekluter! God gjenbruksidé til den store skapryddingen som er annonsert i pludrehanneheimen på nyåret :)

Julie sa...

Supersmart :) jeg strikket min egen (hadde bare klær nok til én) samme dagen som jeg leste denne. Men jeg brukte 4,5 pinner, for har ikke større. Jeg linket til deg i innlegget der jeg laget egne.

Anonym sa...

Så smart. Disse skal jeg jammen prøve meg på :-) Bare måten å klippe opp remsene hadde ikke falt meg inn engang. Tipset er herved lagret :-)

Trini sa...

For en strålende idé, dette skal jeg tipse flere om. Jeg har nettopp oppdaget hvilken flott verden vi lever i som begynner å se nærmere på og virkelig bruke ting igjen. Jeg har skrevet et innlegg i min blogg om en butikk i Tønsberg som lever av gjenbruk - 13Tretten - aldeles fabelaktig.

Anonym sa...

Supert! Det er en annen måte å klippe opp t-skjorter på som ikke har sidesøm. Sjekk ut denne - http://mousechirpy-polkadotpineapple.blogspot.com/2008/03/tutorial-t-shirt-yarn.html

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten