tirsdag 18. oktober 2011
08:49 |
Lagt inn av
Fies notiser
Som den lykkelige eier av prima klippfisk, kan jeg ikke styre meg for å demonstrere et par dugelige skjære-triks.
Du trenger hel råvare og kniv
Utenforstående bør notere at klippfisk er flekka.
Det betyr at fisken er "flækka opp" i all sin prakt, langs ryggbeinet, før salting og tørking. De to sidene henger sammen etter skinnet fra hale til hodekrater.
1) Del klippfisken i sine to sider
Ta tak i halen, skinnsiden mot deg, la kniven gli langs finnene og gjennom skinnet.
2) Skjær hver side i passelige stykker
Skinnsiden mot deg, kniven på skrå og det går som en lek gjennom skinn og bein.
Og trikset var? Skinnet mot deg og kniven på skrå! Da klarer selv den sløveste kniven bragden.
Voila Klippfisk-haugen er klar til koking eller hva ganen måtte behage.
Men vent litt
Herligheten skal selvsagt vannes ut i minst ett døgn og ønskes skinnet fjernet? i så fall gjøres det før vanningen og står lutfisk på menyen? da får du bruke tørrfisk.
Iallefall: Vel blåst :-)
Takk til pappa for klippfisk-postpakke og skjære-læring. Om man vil ha klippfisk i posten selv, driver Lorentz A Lossius med sånt.
Du trenger hel råvare og kniv
Utenforstående bør notere at klippfisk er flekka.
Det betyr at fisken er "flækka opp" i all sin prakt, langs ryggbeinet, før salting og tørking. De to sidene henger sammen etter skinnet fra hale til hodekrater.
1) Del klippfisken i sine to sider
Ta tak i halen, skinnsiden mot deg, la kniven gli langs finnene og gjennom skinnet.
2) Skjær hver side i passelige stykker
Skinnsiden mot deg, kniven på skrå og det går som en lek gjennom skinn og bein.
Og trikset var? Skinnet mot deg og kniven på skrå! Da klarer selv den sløveste kniven bragden.
Voila Klippfisk-haugen er klar til koking eller hva ganen måtte behage.
Men vent litt
Herligheten skal selvsagt vannes ut i minst ett døgn og ønskes skinnet fjernet? i så fall gjøres det før vanningen og står lutfisk på menyen? da får du bruke tørrfisk.
Iallefall: Vel blåst :-)
Takk til pappa for klippfisk-postpakke og skjære-læring. Om man vil ha klippfisk i posten selv, driver Lorentz A Lossius med sånt.
Likte du denne notisen? Da liker du kanskje også:
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)
AKKURAT NÅ...
... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.
12 kommentarer:
Klippfisk tror jeg man må være oppvokst med. Jeg har derfor ikke noe forhold til sånn fisk.
Men jeg er like entusiastisk når jeg henter 50 kg knoker til syltelaging.
Nydelig! Det er jeg oppvokst med i Italia, luksus mat! Klippfisk har vi til Julaften..Kom på at jeg har en nydelig porsjon i fryseren som skal spises til helga!
Nydelig både i Baccalao og som bare trukket i vann med tilbehør a la lutefisk;)
Vi fryser den ikke, oppbevarer den tørr i kjøleskap og vanner godt et døgn på forhånd.
Bon appetit!
Hei hei.
Hadde meg en deilig klippfiskmiddag hos mine foreldre i går.
utrolig godt
Klippfisken er deltaker i foto-utfordring hos Helene:
http://helenesblogadresseat.blogspot.com/2011/10/mandagstema-uke-42.html
Snyggt gjort även om jag tror jag hoppar över avsmakningen! ;)
Klipfisk har jeg aldrig smagt...men tror at jeg kender "duften" ;-))
En skøn blog du har...glæder mig til at følge dig. Dejlig aften til dig *KLEM*
Klippfisk vet jag är torkad och saltad fisk men vilken sort du har vet jag inte. Däremot har jag lärt mig en hel del genom dina häftiga bilder -tack.
glad i klippfisk jeg : )
Trur ikkje eg har prøvd klippfisk, med mindre det er det same som lutefisk (som eg ikkje likar...) ;) Men takk for flott innføring, no veit eg kvar eg skal leita om eg nokon gong står med ein klippfisk i handa!
Jeg vil ha klippfisk! :-D
Ååååååå, fekk ekstremt lyst på bacalao no... .-)