fredag 18. februar 2011
13:57 |
Lagt inn av
Fies notiser
Lykken er en raus fiskemiddag og masse mat igjen. Da blir det restemat av det sunne slaget, i flere varianter.
Hva slags fiskerester som brukes, er ett fett, men kokt fisk er mest anvendelig. Torsk og sei er gjengangere hos meg.
1) Fiske-pyttipanne
Ypperlig hurtigmat av en liten rest. Rens og stek fisk, poteter og hva man ellers måtte ha eller ønske. Brød er godt til.
2) Plukkfisk
Lag hvit saus, kok 5 minutter, ha i fisk og makaroni og kok videre til makaronien er ferdig. Poteter, gulrøtter og smeltet smør er passelig følge.
Min målenøkkel: 1 del tørr makaroni, 2-3 deler renset, kokt fisk, 3 deler saus.
3) Jukse-fiskekake
En liten plukkfisk-rest kan steikes kaker. Det er bare å klaske plukkfisken i passelige porsjoner i ei varm steikepanne, med smør.
Serveres som man lyster.
4) Fiskegrateng
Blir det mye plukkfisk igjen, står grateng på menyen.
Rør ei eggeplomme i plukkfisken, stivpisk hviten og skjær den inn. Ha røren i ei form, strø med griljermel og steik i ovnen en halvtimes tid.
ELLER: Frys restene
Velegnet når man mar fått nok fisk for en stund, eller vil spare restekalaset til senere.
Hva slags fiskerester som brukes, er ett fett, men kokt fisk er mest anvendelig. Torsk og sei er gjengangere hos meg.
1) Fiske-pyttipanne
Ypperlig hurtigmat av en liten rest. Rens og stek fisk, poteter og hva man ellers måtte ha eller ønske. Brød er godt til.
2) Plukkfisk
Lag hvit saus, kok 5 minutter, ha i fisk og makaroni og kok videre til makaronien er ferdig. Poteter, gulrøtter og smeltet smør er passelig følge.
Min målenøkkel: 1 del tørr makaroni, 2-3 deler renset, kokt fisk, 3 deler saus.
3) Jukse-fiskekake
En liten plukkfisk-rest kan steikes kaker. Det er bare å klaske plukkfisken i passelige porsjoner i ei varm steikepanne, med smør.
Serveres som man lyster.
4) Fiskegrateng
Blir det mye plukkfisk igjen, står grateng på menyen.
Rør ei eggeplomme i plukkfisken, stivpisk hviten og skjær den inn. Ha røren i ei form, strø med griljermel og steik i ovnen en halvtimes tid.
ELLER: Frys restene
Velegnet når man mar fått nok fisk for en stund, eller vil spare restekalaset til senere.
Torskebildet øverste fra NRK
Likte du denne notisen? Da liker du kanskje også:
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)
AKKURAT NÅ...
... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.
5 kommentarer:
Nå ble jeg fristet til plukkfisk - det får bli til uka. Det var et godt barndomsminne som dukket opp :-) Tusen takk.
Så flink du er til å utnytte fisken - det liker jeg.
Ja det er mye godt av fiskerester. Flott at du samler det..... God helg
Spiser mye fisk selv, og noe av dette var kjente varianter, men godt å bli påmint; plukkfisk er en favoritt!
Kos deg i helga, her er pizzaen i ovnen;)
Klem fra meg;)
Flott! Har spart på dette. Håper jeg kan lenke til i noe nytt jeg har planlagt.
Plukkfisken blir aldri god uten løk. Masse løk, og gjerne sjalottløk til søndagsvarianten.