søndag 22. august 2010


Chutny – dette indiske, krydrede syltetøyet – er like godt til middag som på ost eller is. I nærmatens navn, kokes det av plommer.
Til 3-4 dl trengs:
7-8 røde plommer uten stener, delt i 4 (ca. 400 gram)
0,5 dl rød balsamicoeddik
1 dl sukker
1 ss honning
1 sterneanis
3-4 cm kanelstang
1) Ha alt i ei gryte og kok opp.
2) La putre til chutnyen er passelig tykk, det tar et par timer.
3) Fjern krydrene og
a) ha på sterile glass for lengre oppbevaring, eller
b) avkjøl og server.
Ingen plommetrær i hagen? Det har ikke jeg heller, men dette er så godt at det er verd å kjøpe en kurv.
Tradisjonell chutney lages av mango, men prøv med for eksempel epler, rabarbra eller stikkelsbær. Oppskrifter i fleng finnes på mat.no.
ANNET GODT: Kald kokfisk – Bærmos – Nordisk urterøre
Til 3-4 dl trengs:
7-8 røde plommer uten stener, delt i 4 (ca. 400 gram)
0,5 dl rød balsamicoeddik
1 dl sukker
1 ss honning
1 sterneanis
3-4 cm kanelstang
1) Ha alt i ei gryte og kok opp.
2) La putre til chutnyen er passelig tykk, det tar et par timer.
3) Fjern krydrene og
a) ha på sterile glass for lengre oppbevaring, eller
b) avkjøl og server.
Ingen plommetrær i hagen? Det har ikke jeg heller, men dette er så godt at det er verd å kjøpe en kurv.
Tradisjonell chutney lages av mango, men prøv med for eksempel epler, rabarbra eller stikkelsbær. Oppskrifter i fleng finnes på mat.no.
ANNET GODT: Kald kokfisk – Bærmos – Nordisk urterøre
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)
AKKURAT NÅ...
... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.
2 kommentarer:
Å det så vel godt ut!
Det så jo faktisk både godt og enkelt ut! :-)