tirsdag 14. september 2010
Rank og himmelhøy, umåtelig kultivert og med verdig blomstring nå helt på tampen. Jeg snakker selvsagt om min jordskokk.


Jordskokken er kjent for sine velsmakende knoller. De er eksklusive og nytes særlig i kondisjonerte kretser, men jordskokken er egentlig en gammel og glemt matplante (mer her).

Mine planter stammer fra knoller kjøpt på Ica (ment for konsum, men skitt): Plantet tidlig i april, 15 cm dypt, 4 knoller per kvadratmeter, raust med kugjødsel. Resten går av seg selv.

Etter en måned tittet spirene opp, siden har de vokst og vokst og nå er de høyere enn stuetaket (kun til sammen-ligning).

I oktober er det høsting (jordskokken er en robust bajas) med påfølgende suppefest (følg med), deretter planting av knoller for neste års jordskokkavling.

Men først skal skal den andre enden av knollen – blomsterprakten – delta i skjønnhetskonkurranse på Moseplassen, alias frøken Himmelstjerne.

Tvi-tvi!


  MER HØSTLIG: GjerdesnekringSoppsankingHekling  


3 kommentarer:

Kathrine sa...

Denne skulle jeg gjerne hatt i hagen! Den er så flott. Prøvde sette de du kan få kjøpt i butikken, men fikk det ikke til denne gangen.
Ingefærrota derimot, har fått lange flotte skudd:-)
Fint gjerde også nedenfor her.
Jeg laget ett stakittgjerde for to år siden. Saget alle spissene for hånd. Aldri mere, skal kjøpe elektrisk sag neste gang.
:)

Anne (Moseplassen) sa...

så flott :)
Kjempehyggelig at du meldte deg på konkurranse Fie :)

Thomas sa...

Gleder meg til suppe utover høsten :)

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten