onsdag 26. januar 2011
13:03 |
Lagt inn av
Fies notiser
Gulrotmarmelade er kortreist mat så det holder, særlig når den kokes på egen avling.
Til 1 kg gulrøtter trengs:
– 400 g sukker
– 2 dl vann
– saft og skall av 2 sitroner
– minst 1 ss raspet ingefær
Skrell og rasp gulrøttene. Ha alt i en kjele og la det putre i omtrent 1 time. Tilsett mer vann om nødvendig. Fyll på rene, varme glass.
Les om elementært glass-stell.
Apropos: Gulrotmarmelade er så vanlig i utlandet at EU visstnok klassifiserer gulrota som en frukt. Ikke vet jeg. Men jeg vet at kroppen foretrekker kokte gulrøtter. Ergo: marmelade!
For helt annen moro, legges gulrottoppene i et lokk med litt vann.
Til 1 kg gulrøtter trengs:
– 400 g sukker
– 2 dl vann
– saft og skall av 2 sitroner
– minst 1 ss raspet ingefær
Skrell og rasp gulrøttene. Ha alt i en kjele og la det putre i omtrent 1 time. Tilsett mer vann om nødvendig. Fyll på rene, varme glass.
Les om elementært glass-stell.
Apropos: Gulrotmarmelade er så vanlig i utlandet at EU visstnok klassifiserer gulrota som en frukt. Ikke vet jeg. Men jeg vet at kroppen foretrekker kokte gulrøtter. Ergo: marmelade!
For helt annen moro, legges gulrottoppene i et lokk med litt vann.
Likte du denne notisen? Da liker du kanskje også
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)
AKKURAT NÅ...
... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.
11 kommentarer:
Aldri hørt om gulrotmarmelade, men sannelig så det både godt og sunt ut!! Så takk for oppskrift!
Artig med toppene i vann:)
Ha en fin dag, klem fra meg;)
Dette har jeg ikke hørt om før, gulrotmarmelade?
Er veldig glad i rå gulrot, men hvordan smaker marmeladen?
Spennende saker:))
Fin kveld til deg!
Aldri hørt om gulrotmarmelade jeg heller. Ser fristende ut, men fy, det må være søtt med så mye sukker..?
Nå blei eg vel glad for å ha fått innvilga søknaden!
Det gjekk jo lekande lett ;o)
Så kjekt at du la igjen et spor hos meg da, så eg fekk kikka i bloggen din. Hærlig med denna notatstilen din.
Me like!
Gulerotmarmelade er supergodt. Har laget det flere ganger, like fornøyd hver gang :))
Tusen takk, nå vet jeg hva jeg skal bruke gulrøttene til. Jeg har nemlig 20 kg i kjelleren, og ungene begynner å bli litt lei...
Og jeg som trodde at "alle" lagde gulrotmarmelade, vi har jo gulrøtter nok i dette landet :-)
Jo, jeg fikk også "for mye" gulrøtter sist høst, Mari Anne... Angående sukker, Celina, er ikke dette mye egentlig, til bær anbefales ofte 600 gram per kilo. Forøvrig er det bare å prøve med mindre, holdbarheten kan bli skralere om det er for lite sukker, har jeg hørt.
Oi dette må jeg prøve:) Har faktisk ikke hørt om gulerotmarmelade før, spennende:)
Kjempe fin blogg med så mye varriert og spennende innhold, masse fin å snoke i her^^,
Ha en fin kveld:)
Dette så godt ut, har aldri hørt om gulrotmarmelade, men forstår at det er verd et forsøk. Da lærte jeg noe i dag også, takk skal du ha....
Det ser jo bare kjempelekkert ut da! Fantastisk farge, og sikkert spennende smak.
Sånn, nå har vi gulrotmarmelade vi også. Ungene mente det var for spesielt intreserte, og i ikke for store mengder. Selv synes jeg det smakte riktig godt, særlig med Cottage Cheese under. Takk for oppskriften. Den kommer til å bli brukt flittig.