onsdag 26. januar 2011
Gulrotmarmelade er kortreist mat så det holder, særlig når den kokes på egen avling. 

Til 1 kg gulrøtter trengs:
– 400 g sukker
– 2 dl vann
– saft og skall av 2 sitroner
– minst 1 ss raspet ingefær

Skrell og rasp gulrøttene. Ha alt i en kjele og la det putre i omtrent 1 time. Tilsett mer vann om nødvendig. Fyll på rene, varme glass.

Les om elementært glass-stell.

Apropos: Gulrotmarmelade er så vanlig i utlandet at EU visstnok klassifiserer gulrota som en frukt. Ikke vet jeg. Men jeg vet at kroppen foretrekker kokte gulrøtter. Ergo: marmelade!

For helt annen moro, legges gulrottoppene i et lokk med litt vann.


Likte du denne notisen? Da liker du kanskje også


11 kommentarer:

Tovepia sa...

Aldri hørt om gulrotmarmelade, men sannelig så det både godt og sunt ut!! Så takk for oppskrift!
Artig med toppene i vann:)
Ha en fin dag, klem fra meg;)

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Dette har jeg ikke hørt om før, gulrotmarmelade?
Er veldig glad i rå gulrot, men hvordan smaker marmeladen?
Spennende saker:))

Fin kveld til deg!

Celina sa...

Aldri hørt om gulrotmarmelade jeg heller. Ser fristende ut, men fy, det må være søtt med så mye sukker..?

Unknown sa...

Nå blei eg vel glad for å ha fått innvilga søknaden!
Det gjekk jo lekande lett ;o)

Så kjekt at du la igjen et spor hos meg da, så eg fekk kikka i bloggen din. Hærlig med denna notatstilen din.
Me like!

Elisabeth sa...

Gulerotmarmelade er supergodt. Har laget det flere ganger, like fornøyd hver gang :))

Mari Anne sa...

Tusen takk, nå vet jeg hva jeg skal bruke gulrøttene til. Jeg har nemlig 20 kg i kjelleren, og ungene begynner å bli litt lei...

Fies notiser sa...

Og jeg som trodde at "alle" lagde gulrotmarmelade, vi har jo gulrøtter nok i dette landet :-)

Jo, jeg fikk også "for mye" gulrøtter sist høst, Mari Anne... Angående sukker, Celina, er ikke dette mye egentlig, til bær anbefales ofte 600 gram per kilo. Forøvrig er det bare å prøve med mindre, holdbarheten kan bli skralere om det er for lite sukker, har jeg hørt.

Marita og Anne (ensmakavhonning.com) sa...

Oi dette må jeg prøve:) Har faktisk ikke hørt om gulerotmarmelade før, spennende:)

Kjempe fin blogg med så mye varriert og spennende innhold, masse fin å snoke i her^^,

Ha en fin kveld:)

Nanne sa...

Dette så godt ut, har aldri hørt om gulrotmarmelade, men forstår at det er verd et forsøk. Da lærte jeg noe i dag også, takk skal du ha....

salige lavendel sa...

Det ser jo bare kjempelekkert ut da! Fantastisk farge, og sikkert spennende smak.

Mari Anne sa...

Sånn, nå har vi gulrotmarmelade vi også. Ungene mente det var for spesielt intreserte, og i ikke for store mengder. Selv synes jeg det smakte riktig godt, særlig med Cottage Cheese under. Takk for oppskriften. Den kommer til å bli brukt flittig.

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten